3 grunde til at lære dit barn nogle af de gode danske børnesange

De gode gamle (og nyere) danske børnesange er en sand guldgrube at dykke ned i sammen med dit barn. Sang glæder og beroliger, vækker følelser og samler os. Der er ikke meget, der er bedre når du vil give dit barn tryghed og nærvær, end at synge. Dit barn er ligeglad med om du rammer alle toner på skalaen, det afgørende er lyden af din stemme.

1: Genkendelsens glæde

Det er en god idé at synge for dit barn allerede under graviditeten. Hvad enten du er far eller mor, vil barnet huske din stemme og kunne genkende både den og sangene efter fødslen. Når du synger for barnet i maven, skaber du således en blid overgang til livet udenfor. En rolig vuggevise kan følge dit barn i mange, mange år – længere end man skulle tro. Måske kan du også selv genkalde dig din mors eller fars stemme, eller din barndoms mest elskede godnatsang?

2: Børnesange lægger kimen til barnets sprog

Når dit barn er vant til at høre dig synge, vil det tilegne sig en uvurderlig gave i form af et veludviklet ordforråd. Søde og hyggelige Børnesange er nemme at lære, idet melodien binder ordene sammen. Der er de gode gamle klassikere fra vores bedsteforældres tid, og så er der Halfdan Rasmusens perlende og finurlige sprog i f.eks. hans tonesatte ABC-digte. Elskede sange, som vi aldrig glemmer. Også de fantastiske sange fra Åh abe-albummene er gået hen og blevet moderne klassikere.

3: Sang gør det kedelige sjovere

Når dit barn brokker sig over de mindre sjove ting, som f.eks. tandbørstning eller oprydning, går det som regel nemmere med nogle gode sange. Man kan dels synge de kendte sange, dels finde på vrøvlesange til lejligheden. Den danske sangskat er stor, og når dit barn først har lært de gode børnesange, går de aldrig tabt. Selvom sangene skulle gå i glemmebogen, vil de altid kunne fiskes frem og støves af. Og måske gå i arv til næste generation. Der er al mulig grund til at synge sammen med sit barn!

Author: admin