Styr din flåde med GPS tracking

GPS, Global Positioning System er ligesom meget andet, militær teknologi som er sivet over i den civile sektor. I løbet af ganske få år har det taget verden med storm. I dag, kun ca. 10 år efter GPS er blevet hvermandseje, kan vi slet ikke længere forestille os en verden uden GPS. Hver smartphone har GPS og der findes utallige gratis apps som Google Maps der gør vores hverdag nemmere at finde rundt i. I dag er det kun spejderdrenge der stadig bruger kort. Først og fremmest fordi de synes det er sjovt.

Men GPS kan bruges til så meget mere end bare finde rundt i verden med en smartphone.

Det næste logiske skridt efter GPS er GPS tracking. Når din app i forvejen ved hvor din smartphone befinder sig, hvorfor så ikke bruge det til at holde styr på alt muligt som har med lokalitet at gøre?

Det er hvad GPS tracking kan. En GPS tracker røber hele tiden sin placering, i realtid. Og det giver data der kan bruges til rigtigt meget. GPS tracking hjælper ikke bare med at finde ting, den kan også bruges til elektronisk flådestyring.

Flådestyring giver dig overblik

Elektronisk flådestyring består i princip af en GPS tracker (sender), en modtager, og en computer med flådestyrings software. Du kan selvfølgelig købe alt nødvendigt grej og gøre det selv. Men medmindre du ejer en stor og pengestærk virksomhed ville det være som at skyde efter gråspurve med kanoner. Det er langt mere økonomisk at outsource det til professionelle.

Det kan elektronisk flådestyring gøre for dig:

 • Live tracking – du kan hele tiden følge med hvor dine køretøjer er, i realtid om du vil.
 • Geo fencing – du kender det nok fra TV streaming. Er du udenfor den geografiske zone hvor streamingen er tillad, fungerer det bare ikke. Med geo fencing kan du oprette zoner hvor dine biler må køre og hvor de ikke må. Er dine biler udstyret med kørecomputer kan du endda forhindre dem i at starte udenfor tilladte zoner.
 • Ruteplanlægning og opgavestyring – forklarer sig selv.
 • Eco-drive og kørselsadfærd – flådestyrings software kan analysere dine chaufførers kørselsadfærd og finde frem til den mest økonomiske.
 • Digital fartskriver – glem alt om at lægge nye papirskiver i tachografen. GPS tracking gør det helt automatisk. Dine chauffører vil takke dig for det.
 • Elektronisk kørebog – igen, dine chauffører vil takke dig for det. Nu behøver de ikke længere føre de kedelige kørebøger. GPS tracking gør det muligt at de bliver oprettet helt automatisk og laver endda SKAT godkendt kørselsregnskab.
 • Mobil adgang – flådestyrings programmet er tilgængelig på smartphones og tablets. Hvilket også giver dig mulighed for:
 • 2-vejs kommunikation og SMS/mail – brug GPS tracking og flådestyring til kommunikation med dine chauffører, som også kan logges automatisk.
 • Service og vedligeholdelse – elektronisk flådestyring holder også styr på dine køretøjers service og vedligeholdelses behov.
 • Temperatur monitorering – undgå grimme overraskelser ved at holde øje med dine køretøjers motortemperaturer.
 • Avanceret rapportering – du kan få lige de rapporter din virksomhed har brug for
 • API og integration – der medfølger API som gør det muligt at skræddersy flådestyringsprogrammet til dine behov. Det gør det også muligt at integrere det i andre elektroniske systemer.

Øget tryghed og sikkerhed

GPS tracking og elektronisk flådestyring gør ikke bare hverdagen nemmere og billigere for dig som flådeejer. Det giver også mere tryghed for dine chauffører og mere sikkerhed for dine køretøjer.

En tyv vil tænke sig om en ekstra gang om han virkelig ønsker at stjæle et køretøj som har en GPS tracker. Og en tyv der ikke kender noget til GPS tracking vil ikke være tyv ret meget længere.

Det ved forsikringsselskaberne selvfølgelig også, og det kan give dig bedre betingelser ved dine forsikringer.

Author: admin