Det bedste aktivitetslegetøj til baby og børn

Markedet for aktivitetslegetøj til baby og børn er enormt. Man hvor meget af det er egentlig godt for babys udvikling og hvor meget er egentlig bare legetøj? Der findes en del klassikere, som de fleste børn finder meget interessant og ikke mindst lærerigt, og som højst sandsynligt også vil falde i god jord hos dit barn.

Rangler og rangleophæng

Noget af det første, som fanger babys interesse, er rangler. Det er typisk den type legetøj, som baby har kigget på i noget tid og som baby nu begynder at række ud efter. Det kan eksempelvis være et ranglesæt, der hænger hen over et aktivitetstæppe. Det vil være en god idé at vælge en type, hvor man kan skifte ranglerne ud jævnligt, så det hele tiden virker nyt og spændende for baby. Det finder du blandt andet evd et mærke som Franck & Fischer.

Maracas som aktivitetslegetøj til baby og børn

Når baby begynder at kunne holde ved ting, så begynder han eller hun også at udforske endnu mere. Baby begynder at kunne forbinde ting med lyde og her vil maracas være en god start til at lære dit barn om sammenhængen mellem lyde og bevægelser. Baby bliver helt ekstatisk, når han eller hun finder ud af, at det er muligt at fremprovokere lyde på denne måde. Baby vil derfor få masser af glæde af smarte maracas, og selvom barnet bliver lidt større, så vil maracas stadig være sjovt. Derfor er det noget smart aktivitetslegetøj til baby og børn.

Lad barnet blive aktiveret af legetøjsklodser i træ

Det lille barn skal lære alle de basale ting her i livet – også tyngdekraften og meget andet, som vi voksne tager som en selvfølge. De skal lære at sætte ting sammen, så det danner en helhed. Her er legetøjsklodser i træ et rigtig godt bud på aktivitetslegetøj. Børn elsker at stable (og vælte) ting. Med legetøjsklodser af træ skal de både bruge hovedet til at få dannet det rigtige billede og de skal bruge motorikken til at få klodserne til at blive stående.

Puttekasse i bøgetræ

Åh ja – børn elsker simpelthen at putte ting ind i andre ting. Du kender det måske ved, at der bliver flyttet rundt på tingene i skufferne eller der pludselig dikker en sut eller en bamse op i køkkenskabet. Ved at vælge en puttekasse som aktivitetslegetøj, så udfordrer du barnet på et endnu højere niveau. Nu skal formerne på figurerne matche formerne på hullerne i kassen. Og ikke nok med det, så skal figurerne også vende rigtigt, da de ellers ikke kan komme i.

Det vil selvfølgelig medfører lidt frustrationer hos barnet en gang imellem, fordi det er en lidt sværere udfordring. Men det er en god måde at lære barnet at løse problemer på ved at blive ved med at dreje figuren, indtil den passer. Der bliver arbejdet godt og grundigt på motorikken her.

Værktøjssæt i træ som aktivitetslegetøj til baby og børn

Når barnet bliver en lille smule større, bliver det bevidst om rolleleg, der forbereder barnet på det virkelige voksenliv. Her vil det afprøve og udforske sig selv. Fanger værktøj og byggebranchen barnets interesse, så kan det være lækkert med en værktøjskasse i træ, så barnet kan lege, at det bygger og reparerer.

Legemad som aktivitetslegetøj til baby og børn

Næsten alle børn kommer igennem en fase, hvor legemad bare er det sjoveste. Man kan få rigtig meget trælegemad af god kvalitet – til fornuftige priser. Legemad af træ holder typisk bedre end legemad af plastik, som nemt kan blive trykket sammen og trist at se på. Man kan få alt fra kageopsatser, frugtkurve, brød og service i træ.

Der findes meget mere aktivitetslegetøj til baby og børn – dette var blot et udpluk af nogle af de mest populære klassikere til nogle af barnets forskellige udviklingstrin. Viser barnet særlig interesse inden for nogle ting, så gå efter det og ellers så er det bare at prøve sig frem.

Author: admin