Brug grenreoler til at skabe mere logistik på værkstedet

Hvis du enten driver eller arbejder på et værksted, så kender du helt sikkert til de logistiske udfordringer, som kan være sådan et sted. Der er nemlig en stor dissonans mellem den indretning, man ønsker på sit værksted, og den indretning, som inventaret fordrer.

Lyder det lidt underligt? Det er faktisk ganske ligetil. For at kunne udføre et godt stykke arbejde, hvad end du reparerer, bygger eller ombygger, så har du brug for plads, orden og struktur. Men der er så meget materiale, værktøj og inventar, at denne orden kan være ekstremt svær at opretholde.

Få hjælp til at optimere arbejdsgangen på dit værksted

Det kan være svært at forene disse to ting i et helt normalt værksted, hvor der i løbet af dagen er masser af knald på. Medarbejderne har sikkert rigeligt at se til, og det er langt fra sikkert, at de har tid til at gå og rydde op hele tiden.

Derfor er det en god idé at få hjælp udefra. Ikke af en konsulent eller en indretningsarkitekt – selvom dette sikkert også ville være gavnligt – men ved at implementere nogle elementer, som kan gøre oprydning og organisering nemmere.

Køb grenreoler til værkstedet

Et sådant element kunne være grenreoler. Grenreoler er et ganske standardiseret stykke inventar, som ofte bruges i lagerhaller. Men på trods af det enkle design, så er grenreoler faktisk utrolig nyttige i forbindelse med opbevaring. Det smarte design gør det nemlig muligt at opbevare tunge og aflange ting, uden at optage en masse plads.

Det kan være alle mulige former for materialer, og størrelsen og længden på mange grenreoler kan derfor justeres efter behov. Grenreolerne kan stilles langs væggene i værkstedet, hvor de kan bruges til at deponere det udstyr, der fylder mest i værkstedsrummet.

Til manuelt og maskinelt løft

En anden rigtig smart ting ved grenreoler er, at de kan benyttes på forskellige måder. Er materialerne og reolens design til det, kan man vælge at løfte af og på ved armkraft. Er materialet derimod tungt, og er reolerne høje, kan man med fordel løfte maskinelt.

Det giver gode muligheder for at opbevare både de lidt mindre og de lidt større ting på grenreolerne. På den måde fungerer denne anordning som en fremragende måde at få lidt mere orden på værkstedet, samtidig med at man passer på sine materialer og sine medarbejdere.

Endnu flere tips til organisering af værkstedet

Grenreoler er et ideelt sted at starte for de fleste værkstedsejere eller værkstedsarbejdere. Men der er mange flere tiltag, som kan gøre den daglige arbejdsgang nemmere og mere overskuelig. Disse kan både være små og store.

En stor mulighed kan være at udvide lokalepladsen. Rod opstår nemlig tit, når der er for mange ting på for lidt plads. Er der ikke råd til det eller mulighed for det, så kan man med fordel implementere skabe, lagerhylder, sorteringsbokse og andre metoder til at holde styr på inventaret på arbejdspladsen.

Author: admin