Fem gode grunde hvorfor økologisk børnetøj er bedre

Som forældre vil vi kun det bedste for vores børn. Det er ikke noget vi vælger, det ligger i generne. At sikre artens overlevelse er den stærkeste drivkraft i alle levende væsner. Og når kun de bedste ting er gode nok til vores børn, har de også de bedste chancer i livet.

Det er vel det mest overbevisende argument overhovedet. Så mangler der bare at bevise, at økologisk børnetøj også er bedre end alt det andet.

Økologi er bedre for jorden

Det er hævet over al tvivl, at økologisk dyrkning af afgrøder er mere skånsomt for naturen. Globalt set er landbrug den mest ødelæggende aktivitet for naturen. Alt landbrug tager naturrum ud af dets naturlige sammenhæng. Så kunne man argumentere, at økologisk landbrug bruger endnu mere naturrum end industriel landbrug.

Det er muligvis korrekt. Men økologisk landbrug ender ikke alt andet end afgrødernes liv. Det er nemlig hvad industrielt landbrug gør. Med sprøjtegifte forsøger man at dræbe alt levende der kan genere afgrøderne.

Økologi er bedre for dit barn

Det er det ikke kun fordi det er bedre for naturen. Reglerne for økologisk børnetøj siger at der heller ikke må anvendes giftige farve- eller fixeringsstoffer til tøjet. Der er ellers i alt andet, konventionelt fremstillet tøj. Derfor skal du altid skal vaske nyt tøj inden brug. Men selv den bedste vaskemaskine kan ikke fjerne giftstoffer der er bundet i selve tøjfarven.

Når barnet sveder, bliver nogle af stofferne opløst og absorberet igennem huden.

Økologi er bedre for os alle

Når du vælger økologisk børnetøj frem for ikke økologisk, gør du os alle sammen en tjeneste. Økologi er også dårlig for naturen, men ikke helt så dårligt som når vi ikke engang prøver at tage hensyn.

Naturen er under pres hele verden over. Alle vilde dyr, men især Insekterne forsvinder med en uhyggelig fart. Kan vi ikke bremse denne katastrofe, kan det i sidste ende være civilisationens undergang. Uden insekter kan vi ikke producere nok mad til at brødføde hele verdensbefolkningen.

Økologisk tøj hjælper med at redde insekterne

Insekterne bestøver en stor del af vores afgrøder. Indenfor de sidste 30 år er globalt set, mindst 80% af insekterne forsvundet. Nogle steder i verden er det allerede et problem. Frugtplantager fx har brug for insektbestøvning. Især bier. Og netop bierne er under hårdt pres.

Vi kender ikke de præcise sammenhæng og årsager for den globale insektdød. Men vi kan være sikre på, at det industrielle landbrug bærer den største del af ansvaret.

Derfor, køb økologisk, hvor end det kan lade sig gøre.

Author: admin